СПОМЕН ПАРК “БУБАЊ” ПОСЛЕ ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА
4.05.2015

СПОМЕН ПАРК “БУБАЊ” ПОСЛЕ ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА

И ове године, након првомајских празника, у Нишу девастирана излетишта, гомиле смећа, пластичне фласе, кесе, лименке, остаци хране. Уобичајна слика, која говори о нашој свести, еколошкој култури, одговорности.

Спомен парк “Бубањ”, омиљено излетиште Нишлија, који се налази у Градској општини Палилула, након празничног славља затрпано смећем, спомен обележје исписано графитима, уништене клупе у Амфитетару позорнице и вејници, остављена бројна инпровизована ватришта, запаљена стабла. Председник Градске општине Палилула Бобан Џуниц, са комуналним инспекторима општине на терену. Каже да су вандали овде уништили и оно што је недавно урађено преко ИПА програма ЕУ.

“Поставља се питање одрживости свега онога што ми чинимо и радимо да наша Палилула буде лепша, да квалитет живота нашиг грађана буде бољи. Ако смо овде уложили преко 300 хиљада евра и прошли одговарајуће контроле наших донатора, онда је потребно да проради и савест наших суграђана, изјавио је Џунић. Наши комунални инспектори, са датим овлашћењима, стално су на терену, међутим тешко је виновнике ових недела санкционисати. Потребна је одговарајућа логистика и комуналне полиција града, као и оговарајуће присуство представника комуналних предузеча на терену. Казне су реалативно мале за нарушавање комуналног реда а судије за прекрешаје су затрпани предметима.

Председник општине Палилула је подсетио да постоји пројекат за физичко-технички надзор у Спомен парку “Бубњ” за који је потребно издвојити око 20 хиљада евра. Али, до сада није пронађено решење да се потребна средства обезбеде. До тада, Спомен парк “Бубањ”, који се протеже на површини од око 60.хектара, остаће незаштићен. (ЕКОполис, Д.Видојковић)

РТВ Бела Ми Слике дана - Сметлиште на Бубњу после празника